PEER -TO-PEER TUTORING:
Transfer de metodologie şi strategii de învăţare pentru reducarea părasirii timpurii a şcolii
Nr. proiect 2013-1-IT1-LEO05-040 LEONARDO, TRANSFER DE INOVAŢIE
Dragi prieteni, |
Vă informăm că Istituto Superiore di Istruzione Professionale Tecnico Commerciale A. Casagrande F.Cesi – Italia, Agenția de formare profesională Frontiera Lavoro – Italia, Istituto Superiore Statale “Pantanelli Monnet” – Italia, Provincia di Perugia – Italia, Liceul Tehnic “Henri Coandă” Sibiu-România, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu-România, Arnavutköy District, Direcția Educației Națională, Turcia, Opal Yayıncılık Organizasyon-Turcia, Liceul – Mamak-Turcia, membri ai proiectului Peer-to-Peer.
Ce este tutoriatul Peer to Peer?
Este o metodă de instruire și este o strategie educațională care implică învăţarea de la egal la egal (elev-elev, profesor-profesor, etc). Este eficientă la toţi elevii, de la toate nivelurile de învăţământ dar în special la elevii cu risc de abandon, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, elevii proveniţi din medii defavorizate din punct de vedere social, economic sau elevii cu diferite probleme( de adaptare, comunicare, dependenţi).
Cine a folosit tutoriatul Peer to Peer?
Proiectul adaptează și transferă o abordare metodologică bazată pe educație de la egal la egal implementată cu succes începând cu anul 2009 de către școala Casagrande / Cesi – Italia.
Partenerii vor dezvolta/aplica împreună o serie de instrumente cu scopul de a combate fenomenul abandonului școlar complex. Este de proiecte de inovare de transfer de produse de școala Casagrande / Cesi-Italia și se va implica direct elevi, cadre didactice, care sunt tutori și indirect vor avea beneficiarii finali:
• elevii în calitate de utilizatori ai serviciului de educație
• părinți
• profesori
• factori de decizie în învăţământ
• factorii de decizie politică
Stadiul proiectului
Partenerii au finalizat analiza nevoi. Fiecare partener aplicat în școli un set de chestionare pentru elevi, profesori și părinți, care au fost procesate și analizate în context instituțional și în raport cu contextul național. Concluziile au fost centralizate, rezultând un raport de sinteză cu privire la nevoile educaționale, în scopul utilizării un model pedagogic comun. Rezultatele au fost rezumate în raportul analizei micro / macro. S-au finalizat formarile în metodologie de peer-to-peer.
Cum mă pot alătura acestei inițiative?
Vă rugăm să răspundeți la acest e-mail scriind numele complet – instituţia, adresa, adresa de e-mail. Veți fi informat în mod constant cu privire la evoluția proiectului, activități și, de asemenea, puteţi primi informații cum să aplicaţi în instituția dumneavoastră metodologia
Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Comunității Europene. Conținutul acestui proiect nu reflectă în mod necesar poziția Comunității Europene și nu implică nici o responsabilitate din partea Comunității Europene.