Obiectivele proiectului
Pentru a promova succesul în învățământ și pentru a fi eficace, o școală trebuie să fie concepută pentru a sprijini în mod eficient creșterea adolescenţilor. Există trei părți interesate implicate în acest proces: familie, școală, colegii.
Școala se numește, pe lângă funcția sa de învățământ, pentru a compensa deficiențele unei familii, care se află din ce în ce mai mult în imposibilitatea de a suporta sarcina de a educa copiii singuri.
Dar, de asemenea, școala pare a trece printr-o criză severă de identitate, în care formele îngrijorătoare de stress printre tineret apar, cum ar fi aparent inofensiva “dependenta de Internet”, vandalism, intimidare, un termen în vogă, care include diferite forme de lipsă de respect față de lucrurile normale și faţă de alte persoane.
Oamenii care au lucrat în școli, cu pasiune pentru o lungă perioadă de timp au descoperit că cel mai bun antidot pentru a ține departe fanii la această formă de reală ” urgență de învățământ” este de a angaja tineri într-o serie de activități pozitive care sporesc aptitudinile de conducere și la același timp, să promoveze creșterea valorilor, implicarea copiilor în formarea colegii lor, făcându-i jucatori activi din viața școlară, să își dezvolte sentimentul de responsabilitate și că rar “competență” de sensibilitate, empatie, care constă în identificarea de sine și contribuţia la bucuriile altcineva, pasiuni și probleme; strecurarea cu răbdare prin fisuri de influenţare a tineretului și să acționeze ca o contrapondere la puterea de atractie fatala față de transgresiune, ideologie de grup, aplatizare pe o realitate de non-valori, ale căror efecte încep să afecteze în mod dramatic viața de zi cu zi și de care suntem martori speriate.
Întreaga societate este chemată să sprijine școala în eforturile sale de a substrage tinerei generații la creşterea culturală, evitând să subestimeze măsură și impactul pe care aceasta va avea mai mult și mai mult pe evoluția societății în ansamblu.
Minunata energie și imaginația fizică și morală a tinerilor noștri pot și trebuie să fie evaluate și încurajațe să conducă la un impuls vital pentru “a face pozitiv”, care corespunde astăzi cu “bunăstarea persoanei”, care-l ține liber de la acţiuni corozive, de la ideologii deviante și dependențele de diferite natură și potențial distructiv. Este doar pentru a oferi un sprijin real pentru dezvoltarea personalităţii tinerilor când ne putem întreba tinerii să se confrunte cu optimism cu perspectiva unui loc de muncă, care este mai greu și mai greu de găsit.