Toți partenerii, inclusiv elevii prin intermediul grupurilor de lucru ale acestora, va participa la îmbunătățirea și diseminarea activităților descrise mai jos, care se va transforma în special la începutul proiectului a crea condițiile necesare pentru a transfera modelul a diferitelor sisteme de educație și formare ale zonei:
CREȘTERE DE sensibilizare și de difuzare de informații între PĂRȚILE INTERESATE
prin seminarii atât în Italia, în Turcia și în România, cu scopul de a încuraja creșterea gradului de conștientizare în rândul părților interesate ( administrației publice de toate nivelurile de guvernare , agenții de formare ale regiunilor implicate în proiect, colegii sociale, asociații profesionale și alte persoane care au grija pentru grupurile dezavantajate cu privire la problema de Pregătire Peer și de formare, procesele cu accent special pe eficacitatea proceselor educaționale și de formare a studenților defavorizați ) .
CONSOLIDAREA rețeaua părților interesate, prin intermediul instituțiilor de învățământ locale, cu scopul de a crea sau acordarea de sprijin pentru sistemele de educație și formare profesională existente. Fiecare rețea școlară națională este strâns legată de actorii instituționali implicați în seminarii sau evenimente locale. Acești membri ai rețelei va contribui la diseminarea rezultatelor naționale .
Reuniuni ale LINE COMISIILOR: cel puțin o dată la șase luni, în fiecare țară implicată în transferul de Inovare (România și Turcia) ; cel puțin un an în România.
Instrumente TIC: vizibilitatea rezultatelor proiectului și gradul de utilizare a modelului va fi garantat de sprijinul forului instrumentelor TIC comunicare ; e-mail, conferințe video și întâlniri prin Skype) și adaptarea dinamica www.peer2peertutoring.eu portal multilingv ; de la serviciul de newsletter ( aproximativ o dată la fiecare șase luni)